Maatwerk voor professionals.

Voor houtleveranciers, houtverwerkers en groothandels is A-kwadraat een onafhankelijk en betrouwbaar verlengstuk van het productieproces. Wij produceren massief en half-massief parket, halffabricaten, schaven gevel- en buitenhout, herwerken oude partijen en verwerken lokaal hout. Wij bouwen graag duurzame partnerschappen uit, maar staan evengoed klaar om tijdelijke pieken op te vangen, correcties aan te brengen of een oplossing op maat te bieden op buitengewone vragen.

Contacteer ons

Onze expertise.

A-kwadraat heeft al meer dan 35 jaar ervaring in houtbewerking. We hebben de mensen, de vaardigheden en de infrastructuur om hoogwaardige houtproducten te produceren, inclusief het duurzame gebruik van zeldzame houtsoorten. Ook staan we dichtbij de grondstofketen en hebben we een breed internationaal netwerk ontwikkeld doorheen de jaren.

Eerst en vooral zijn we een parketspecialist. In onze schaverij ligt de nadruk op de productie van massief en half-massief parket.

Verder schaven we gevel- en buitenhout, waaronder diverse soorten gevelbekleding (vb. Zweeds rabat, blinde vernageling, lange tand), terrasplanken, damwanden, plinten en deurlijsten.

In onze meubelmakerij produceren we halffabricaten, zoals traptreden en tafelbladen. Het herzagen, splitten en oplatten gebeurt in onze zagerij waar we tevens diverse oude materialen herwerken zodat ze klaar zijn voor een tweede leven.

Tot slot staan we altijd open voor nieuwe ideeën. Onder meer de verwerking van lokaal hout, de uitvoering van speciale projecten of restauraties.

Korte keten.

De houtmarkt is heel internationaal gericht. Zowel vanuit logistiek als vanuit duurzaamheidsoogpunt kan het een meerwaarde betekenen om een betrouwbare partner te hebben in België of – ruimer – in West-Europa. A-kwadraat wil die rol graag waarmaken voor internationale kmo’s in de sector.

We willen graag onze partners goed kennen en ontzorgen met onze aanvullende expertise. Wij zijn trots om uw product mee te mogen realiseren.

A-kwadraat garandeert kwaliteitsvolle houtproducten Made in Belgium.

Duurzaamheid primeert.

Hout blijft het duurzame materiaal van de toekomst. A-kwadraat wil mee aan de kar trekken om het segment circulair en duurzaam hout te doen groeien. Regelmatig bereiken ons vragen rond resthout tot nieuwe producten verwerken, afvalhout upcyclen, gekapte bomen een tweede leven geven. Op zulke vragen trachten wij u een antwoord te bieden.

wood

YEPP

Ive Gevers is mede-eigenaar van YEPP, de Turnhoutse producent en verdeler van parket-, laminaat en vinylvloeren. A-kwadraat ondersteunt bij de productie en verzorgt het complexere maatwerk. Als dagelijks bestuurder heeft Ive meermaals per week contact met de business unit Wood.


Naar het verhaal